Tarptent

Een tarptent is een tarp die kan worden opgezet als tent. Een tarptent bestaat meestal alleen uit een waterdichte buitentent en is vrijwel altijd gemaakt van het materiaal nylon of polyester. Een groot voordeel van een tarptent ten opzichte van een gewone tent is dat deze een lichter gewicht hebben en een compactere pakmaat. Hierdoor zijn tarptenten zeer geschikt voor lichtgewicht hikers die de tarptent in de rugzak meedragen. Tarptenten zijn normaal gesproken niet voorzien van een binnentent of grondzeil.

Er zijn tarptenten die specifiek zijn ontworpen voor gebruik als tent. Deze kunnen vaak maar op een manier worden opgezet en worden soms met tentstokken geleverd. Sommige tarptenten kunnen ook worden opgezet met behulp van wandelstokken waardoor het gewicht erg laag zal zijn. Bekijk hieronder ons aanbod aan tarptenten:

Tarps die voorzien zijn van veel bevestigingspunten kunnen ook worden gebruikt als tarptent. Dit zijn vaak rechte tarps (vierkant of rechthoekig) die bevestigingspunten hebben aan de hoeken, zijden en op het doek. Hierdoor kunnen deze tarp op veel verschillende manieren worden opgezet, waaronder als gesloten tent op de grond of boven een hangmat. Tarps van het merk DD Hammocks zijn zeer geschikt voor gebruik als tarptent doordat deze voorzien zijn van 19 of 21 bevestigingspunten. Om een tarptent te veranderen in een volwaardige tent kan een klamboetent in de tarptent worden geplaatst. Een klamboetent is vaak voorzien van een waterdicht grondzeil waardoor deze bescherming biedt tegen vocht vanuit de bodem. Bekijk hieronder ons aanbod aan tarps die opgezet kunnen worden als tarptent:

TOP

X