Hangmat kopen

Het kamperen in een hangmat biedt een unieke beleving tijdens je verblijf in de natuur. Hier vind je hangmatten van de beste merken die voor alle toepassingen gebruikt kunnen worden. Bekijk hieronder ons aanbod aan hangmatten:

Doordat er erg veel verschillende soorten hangmatten bestaan is het belangrijk om eerst te bedenken wat je precies met de hangmat wilt gaan doen. Wanneer je de hangmat vooral gebruikt om overdag in te ontspannen in de zon, volstaat een simpele hangmat vaak al. Hiervoor zijn bijvoorbeeld hangmatten van Ticket to the Moon erg geschikt. Wanneer je ook wilt overnachten in de hangmat dient de hangmat aan meer eisen te voldoen. Hieronder tref je nuttige tips aan die je kunnen helpen bij het selecteren van je hangmat:

Materiaal

De meeste hangmatten zijn gemaakt van het materiaal polyester of nylon. Polyester hangmatten hebben over het algemeen een wat hoger gewicht maar een lagere prijs. Bekijk hieronder enkele polyester hangmatten uit ons assortiment:

Nylon hangmatten zijn vaak dunner en daardoor lichter en compacter. Nylon hangmatten hebben echter vaak een wat hogere prijs dan hangmatten van polyester. Bekijk hieronder enkele nylon hangmatten uit ons assortiment:

Een hangmat is meestal ademend. Dit is meestal ook aan te raden wanneer je in de hangmat gaat overnachten. Doordat het stof ademend is wordt condensvorming voorkomen. Hierdoor voorkom je dat je slaapzak ’s nachts vochtig wordt. Er zijn echter ook hangmatten die op de grond kunnen worden gebruikt als een soort bivakzak. Wanneer je de hangmat ook op de grond wilt gebruiken is het belangrijk dat de hangmat aan de onderzijde waterdicht is.

Afmetingen en draagvermogen

Om te bepalen welke afmetingen jouw hangmat moet hebben moet je rekening houden met je eigen lichaamslengte. Ook is het draagvermogen belangrijk. Wanneer je zwaarder bent of de hangmat met 2 personen wilt gebruiken is het belangrijk dat de hangmat hiervoor voldoende draagvermogen heeft. Verder vinden veel mensen het fijn om wat extra ruimte in de hangmat te hebben. Je kunt beter een hangmat hebben die te groot is, dan te klein.

Isolatie

Wanneer je ’s nachts in een hangmat slaapt is het vrijwel altijd nodig om voor extra isolatie te zorgen. Doordat een slaapzak in een hangmat aan de onderzijde wordt geplet verliest deze zijn isolatiewaarde aan de onderzijde. Dit is op te lossen door een slaapmat in de hangmat te plaatsen. Er zijn ook onderdekens verkrijgbaar voor een hangmat. Dit is een soort externe slaapzak die onder de hangmat hangt wat zorgt voor een zeer goede isolatie. De hangmat moet hier wel voor geschikt zijn doordat een onderdeken bevestigingspunten nodig heeft. Wil je gebruik gaan maken van een onderdeken, zorg er dan voor dat de hangmat hiervoor geschikt is.

Klamboe

Om te voorkomen dat je last krijg van insecten zijn veel hangmatten voorzien van een klamboe. Deze klamboe is vaak te openen met één of meerdere ritsen. De klamboe wordt vaak opgespannen met elastische koorden zodat je de klamboe niet raakt wanneer je in de hangmat ligt. Let er op dat de mazen van de klamboe klein genoeg zijn om insecten tegen te houden die je verwacht tijdens het kamperen.

Modulair

Er zijn hangmatten die zijn uitgerust met een klamboe en een tarp zodat deze volledige bescherming bieden tegen wind en regen. Vaak kan de tarp ook los worden gebruikt zodat je deze tijdens droge nachten weg kan laten en kunt genieten van de sterrenhemel. Bij een modulaire hangmat heb je alleen nog isolatiemateriaal zoals een slaapmat of onderdeken met slaapzak nodig en je bent klaar om te gaan kamperen. Bekijk hieronder enkele hangmatten uit ons assortiment die zijn voorzien van bescherming tegen wind en regen:

Gewicht en pakmaat

Het gewicht en de pakmaat van een hangmat is voor veel mensen erg belangrijk. Wanneer je de hangmat in je rugzak gaat vervoeren, bijvoorbeeld tijdens een hiketocht, fietstocht of vliegvakantie, is het fijn als deze een compacte pakmaat heeft en een licht gewicht. De meest lichtgewichte hangmatten zijn vrijwel altijd gemaakt van nylon. Wanneer je de hangmat alleen vervoerd in de auto en gebruikt op bijvoorbeeld de camping of in de tuin zijn de pakmaat en het gewicht vaak minder belangrijk.

Kleur

Er zijn hangmatten verkrijgbaar in alle kleuren. Zo zijn felle kleuren vaak populair bij mensen die de hangmat vooral gebruiken om te ontspannen in de zon. Wanneer je gaat (wild)kamperen met een hangmat is een schutkleur vaak de eerste keus. Bekijk hierbij in welke omgevingen je de hangmat gaat gebruiken en stem hierop de kleur van je hangmat af. Zo zijn groen, bruin en camouflage zeer geschikt voor gebruik in bosrijke gebieden en graslanden.

TOP

X