Zomerslaapzak

Een zomerslaapzak is een slaapzak die vooral geschikt is voor gebruik tijdens de zomer. Doordat deze slaapzakken een comfort-isolatiewaarde hebben van ongeveer 10 graden Celsius of hoger zijn deze minder geschikt voor gebruik tijdens de herfst, winter en lente. Natuurlijk bestaan er altijd warmere nachten tijdens de lente en herfst en koudere nachten tijdens de zomer. De term “zomerslaapzak” is dan ook vooral een indicatie om aan te duiden wanneer de slaapzak gebruikt kan worden. Bekijk hieronder ons complete aanbod aan zomerslaapzakken:

Een zomerslaapzak is vaak uitgevoerd in een dekenmodel. Er bestaan ook zomer mummieslaapzakken. Dit zijn vaak slaapzakken met een extreem licht gewicht en een compacte pakmaat. Deze slaapzakken hebben een mummiemodel om zo veel mogelijk isolatie te bieden met zo min mogelijk materiaal.

Zomerslaapzakken kunnen een synthetische vulling hebben of dons. Dons is hierbij in de regel een stuk lichter. Ook hebben donzen slaapzakken een compactere pakmaat. Hierdoor is dons vaak de eerste keuze wanneer een slaapzak compact vervoerd moet worden, bijvoorbeeld in een rugzak of fietstas. Dons heeft ook wat nadelen. Zo zijn donzen slaapzakken duurder dan synthetische slaapzakken. Ook isoleert dons minder goed wanneer het nat wordt. Dit wordt soms voorkomen doordat het dons wordt behandeld met een DWR (Durable water repellent) coating waardoor het geen vocht absorbeert en zijn isolerend vermogen behoudt.

Een zomerslaapzak kan voor allerlei activiteiten worden gebruikt. Zo kan je een zomerslaapzak gebruiken voor het kamperen tijdens warme nachten, maar ook bijvoorbeeld tijdens een huttentocht of in een jeugdherberg of hostel. Hierbij beschermt de slaapzak je ook tegen vuil beddengoed.

Wanneer een zomerslaapzak is uitgevoerd in deken-model kan je deze vaak helemaal open ritsen. Hierdoor ontstaat er een dekbed wat je thuis in bed kunt gebruiken. Zo heb je het hele jaar plezier van je slaapzak en niet alleen tijdens je vakantie.

Een zomerslaapzak kan ook als extra slaapzak of lakenzak in een 3-seizoenen slaapzak of winterslaapzak worden gebruikt. Zo ontstaat er extra isolatiewaarde en bescherm je de binnenzijde van je 3-seizoenen slaapzak of winterslaapzak tegen vocht en vuil.

Zomerslaapzakken hebben vaak een lager gewicht dan 3-seizoenen slaapzakken of winterslaapzakken. Dit komt doordat een zomerslaapzak minder vulling heeft doordat deze een lager isolerend vermogen hebben. Het gewicht wordt extra laag wanneer een zomerslaapzak een donzen vulling heeft en wanneer de binnen- en buitentijk gemaakt zijn van bijvoorbeeld lichtgewicht nylon.

TOP

X