Bivakzak kopen

Een bivakzak is het ideale kampeermiddel voor de minimalistische kampeerder. Een bivakzak kan gebruikt worden als vervanging van een tent of als extra bescherming van je slaapzak wanneer je in een tent of onder een tarp overnacht. Bekijk hieronder ons aanbod aan bivakzakken:

Bushmen HIDEOUT Thermo

74.9584.95
Opties selecteren This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Bushmen HIDEOUT Warm 12 °C

119.95129.95
Opties selecteren This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Defcon 5 bivakzak

149.95
Opties selecteren This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
Opties selecteren This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Er bestaan veel verschillende bivakzakken met verschillende eigenschappen. Om je te helpen bij het aankopen de meest geschikte bivakzak hebben we hier wat informatie verzameld die je kan helpen bij het kiezen van de juiste bivakzak.

Afmetingen

Het is belangrijk dat je goed in de bivakzak past. Hierbij is het belangrijk dat de bivakzak groot genoeg is voor jou en je slaapzak. Het is beter dat de bivakzak wat te groot is dan te klein. Hou rekening met de slaapzak die je in de bivakzak wilt gebruiken. Als je een volumineuze slaapzak gebruikt is het belangrijk dat deze gemakkelijk in de bivakzak past. Wanneer de bivakzak de slaapzak plet, verliest de slaapzak zijn isolatievermogen.

Kleur

De kleur is voor veel mensen belangrijk. Het kan zijn dat je een lievelingskleur hebt, of dat je gecamoufleerd wilt zijn tijdens je avontuur. Wanneer je in bosrijke gebieden of graslanden kampeert is groen vaak een prima camouflagekleur. Er zijn ook bivakzakken die voorzien zijn van een camouflagepatroon. Bekijk hieronder ons aanbod aan bivakzakken die camouflage bieden in bosrijke gebieden of graslanden:

Ademend

Qua ademende werking is er veel verschil onder bivakzakken. Waar de meer eenvoudige bivakzakken vaak amper een ademende werking hebben, hebben de meer luxe bivakzakken dit vaak wel. Wanneer je volledig in de bivakzak ligt, dus ook met je hoofd, kan er condensvorming ontstaan aan de binnenzijde van de bivakzak. Hierdoor zal je slaapzak langzaam vochtig worden wat natuurlijk niet gewenst is als je meerdere dagen buiten overnacht. Wanneer je de bivakzak slechts als noodonderkomen gebruikt is de ademende werking minder belangrijk.

Gewicht en pakmaat

Het gewicht en de pakmaat zijn voor vrijwel elke kampeerder belangrijk. De simpelere bivakzakken hebben vaak een laag gewicht van een paar honderd gram en ook een relatief compacte pakmaat. De luxere bivakzakken zijn vaak (aan de onderzijde) van dikker stof gemaakt. Ook zijn deze vaak voorzien van een boogstok aan het hoofdeinde. Hierdoor hebben deze bivakzakken vaak een wat hoger gewicht en grotere pakmaat. Wanneer de bivakzak alleen als noodonderkomen wordt gebruikt is het aan te raden om een zo compact en licht mogelijke bivakzak aan te schaffen. Dit doordat je de bivakzak in dat geval altijd bij je draagt maar normaliter niet gebruikt.

Boogstok en klamboe

Sommige bivakzakken zijn voorzien van een klamboe aan het hoofdeinde om je zo te beschermen tegen ongewenste insecten. Ook hebben de wat luxere bivakzakken vaak een voorgevormde capuchon of zelfs boogstokken bij het hoofdeinde. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in de bivakzak wat voor meer comfort zorgt. Deze bivakzakken zijn eigenlijk bedoeld om te gebruiken als vervanging van een tent. Wanneer je in een bivakzak met boogstokken overnacht heb je in principe geen tarp of tent nodig. Wanneer je de bivakzak alleen als noodonderkomen gebruikt is het aan te raden om een eenvoudige bivakzak aan te schaffen die niet is voorzien van boogstokken of een klamboe bij het hoofdeinde. Bekijk hieronder enkele bivakzakken uit ons assortiment die zijn voorzien van boogstokken en/ of een klamboe:

TOP

X