Schaduwdoek

Een schaduwdoek, of zonnedoek, is een doek of zeil dat ontworpen is met als doel het creƫren van schaduw. Hierdoor zijn deze doeken normaliter UV bestendig. Doeken of tarps die niet UV bestendig zijn, zijn minder geschikt voor gebruik als schaduwdoek. Dit heeft als reden dat veel materialen langzaam afbreken onder invloed van UV straling. Ook filteren deze doeken vaak niet alle schadelijke UV straling uit het zonlicht, waardoor men in de schaduw alsnog blootgesteld wordt aan deze straling.

Een schaduwdoek hoeft niet waterdicht te zijn. Om deze reden zijn veel schaduwdoeken wat ruwer gevlochten dan waterdichte tarps.

Schaduwdoeken worden veel gebruikt op terrassen, in tuinen en op campings. Indien een schaduwdoek gebruikt wordt in de tuin, of op een terras, is het zaak dat deze een hoge UV bestendigheid hebben. Dit omdat deze schaduwdoeken vaak langdurig blootgesteld worden aan het zonlicht. Schaduwdoeken die alleen op campings gebruikt worden, zullen normaliter slechts enkele weken per jaar blootgesteld worden aan zonlicht. Om deze reden dienen is een erg hoge UV resistentie bij deze schaduwdoeken minder belangrijk, maar uiteraard nog steeds van belang.

Bij Tarpshop.nl vindt u een aanbod aan schaduwdoeken, via onderstaande link:

 

 

Schaduwdoek