Tarp luifel

Vaak worden tarps als luifel gebruikt. Dit kan ter verlenging van een tent zijn, als luifel voor een camper of caravan of als luifel in de tuin.

Een tarp als verlenging van een tent is ideaal voor het creëren van beschutte extra ruimte voor de tentingang. Deze ruimte kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld het koken van maaltijden, het opbergen van bagage of om simpelweg te zitten en te genieten van het uitzicht.

Bij gebruik van een tarp als verlenging van een tent dient men er rekening mee te houden dat de tarp goed aansluit op de tent. Voor sommige tenten bestaan speciaal ontworpen tarps, die perfect aansluiten op het betreffende model tent. Vaak is dit niet het geval. In dit geval dient men de afmetingen, het aantal bevestigingspunten, de vorm en eventueel de kleur aan te passen op de tent.

Een tarp kan worden gebruikt als luifel voor een camper of caravan. Dit is echter niet ideaal, daar dit een wat omslachtige manier is om een luifel te creëeren. Voor vrijwel alle campers en caravans zijn namelijk speciale (op maat gemaakte) luifels beschikbaar. Dit zijn vaak luifels welke permanent bevestigd zijn aan de camper of caravan, en uitgerold kunnen worden.

Indien men toch gebruikt maakt van de vaak goedkopere oplossing om een tarp als camper/ caravan luifel te gebruiken, dient men rekening te houden met de afmetingen van de tarp, alsook het aantal bevestigingspunten. Ook dient men er rekening mee te houden dat er (vaak lange) stokken nodig zijn om het luifel op te hangen. In plaats van stokken kan men de tarp eventueel ook bevestigen aan punten in de omgeving, zoals bomen.

Wanneer men een tarp als luifel in de tuin gebruikt, kan dit op verschillende manieren. Vaak bevestigd men de tarp aan een zijde aan het huis, en de andere zijden aan bijvoorbeeld een buitenmuur, of aan stokken. Een tarp kan ook met alleen stokken worden opgezet in de tuin, boven bijvoorbeeld een terras.

Bekijk het grootste online aanbod aan tarps op de website van Tarpshop.nl, via onderstaande link:

Tarp als tent luifel