Tarp tent

Tarps worden door hikers vaak gebruikt ter vervanging van een tent. Dit kan gedaan worden met een conventionele tarp, zoals een rechthoekige tarp of een wing, maar ook met een hiervoor ontworpen tarp tent.

Tarp tenten hebben een zeer licht gewicht, doordat deze zijn vervaardigd uit materialen als Silnylon. Hierdoor zijn tarp tenten ook waterdicht, en duurzaam. Deze tarp tenten worden vaak opgezet met behulp van scheerlijnen, haringen en stokken. Om gewicht te besparen gebruikt men vaak de wandelstokken, die men bij het hiken toch al bij heeft. Dit maakt dat een tent tarp een lichter gewicht heeft dan vrijwel alle andere onderkomens.

De basis vorm van een tarp tent is een zeil met open uiteinden, zonder grondzeil. Dit model is eenvoudig en snel op te zetten, en indien men de tarp laag ophangt houdt deze opstelling de persoon eronder droog en uit de wind bij normale omstandigheden. Het nadeel is dat deze opstelling weinig bescherming biedt tegen insecten, en een eventuele storm.

Er zijn tarp tenten op de markt welke uitgerust zijn met een klamboescherm. Sommige tarp tenten zijn zelfs voorzien van storm flappen aan de uiteinden, luchtkanalen en een grondzeil.

Bekijk hieronder een opstelling van een rechthoekige tarp, welke gebruikt wordt als tarp tent:

tarp tent

Tarps die op te zetten zijn als tent zijn online verkrijgbaar bij Tarpshop.nl via onderstaande link:

 

DD Hammocks tarps