DD Hammocks

DD Hammocks in het kort

DD Hammocks is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, en biedt naast tarps een groeient assortiment aan allerlei kampeerartikelen.

Doordat DD Hammocks alleen online actief is, bespaart zij kosten die een conventioneel bedrijf wel heeft. Hierdoor biedt DD Hammocks producten met een uitermate goede prijs-kwaliteit verhouding.

Sinds 2004 is DD Hammocks online actief, via Ebay. Op Ebay is hierdoor erg veel positieve feedback te vinden over de service en producten van DD Hammocks.
De oprichter van DD Hammocks

DD Hammocks is opgericht door Nick van Sittart. Doordat Nick van Sittart vele reizen rond de wereld heeft gemaakt, en veel ervaring heeft met kamperen in Schotland, kwam hij tot de conclusie dat kamperen met een tent vaak een hoog gewicht met zich mee brengt. Hierdoor bedacht hij dat het kamperen met een hangmat in combinatie met een tarp een gemakkelijk en lichtgewicht alternatief op de tent is.

Na het testen van veel verschillende hangmatten, welke allemaal bepaalde voordelen en nadelen hadden, wilde hij een hangmat hebben die deze voordelen combineert. Voordelen als bescherming tegen insecten, een licht gewicht, een kleine pakmaat, comfortabel en betaalbaar werden hierin meegenomen. Hier is een van DD Hammocks’ eerste hangmatten uit ontstaan: de DD Camping Hammock.
DD Hammocks tarps

Tegenwoordig biedt DD Hammocks een ruim assortiment aan tarps aan. Al deze tarps zijn voorzien van 19 bevestigingspunten. Hierdoor kunnen de DD Hammocks tarps op ontzettend veel verschillende manieren worden opgezet en gebruikt.

De originele DD Tarp heeft de afmetingen 300 x 300 cm. Waar deze een aantal jaren geleden alleen in de kleur Olijf Groen verkrijgbaar was, is deze nu ook in de kleuren Maroon Red (rood), Coyote Brown (bruin), Jet Black (zwart) en Multicam (DD Hammocks eigen camouflage patroon) verkrijgbaar. Naast de originele DD Tarp, biedt DD Hammocks ook de tarps DD Tarp S (Solo), DD Tarp M, DD Tarp XL en DD Tarp 4 x 4 aan.

Een van de nieuwere innovaties van DD Hammocks zijn de Superlight tarps. Deze tarps biedt DD Hammocks aan in de versies DD Superlight Tarp 300 x 300 cm en DD Superlight Tarp S 280 x 150 cm, met een respectievelijk gewicht van slechts 460 gram en 260 gram. Doordat deze tarps ook voorzien zijn van 19 bevestigingspunten, behoren deze tot de meest veelzijdige lichtgewicht tarps ter wereld.
Een tijdlijn van ontwikkelingen van de DD Tarps

 

2006

 

De eerste tarp van DD Hammocks verschijnt op de markt: de DD Tarp 300 x 300 cm in olijfgroen.
2008

 

DD Hammocks introduceert de DD Tarp XL, met de afmetingen 450 x 300 cm, in de kleur olijfgroen.
2009 – 2012

 

DD Hammocks introduceert in deze jaren de tarps DD Tarp 300 x 300 cm in kleur Coyote Brown, de DD Tarp XL in kleur Coyote Brown, de DD Tarp 4 x 4 in de kleur olijfgroen en de DD Tarp M in olijfgroen.
2012

 

De DD Tarp S in de kleur olijfgroen komt op de markt.
2013

 

De DD Tarp 300 x 300 cm komt beschikbaar in de kleuren Jet Black (zwart) en Maroon Red (rood)

 

 

2014

 

DD Hammocks introduceert de Superlight serie. Hierbij zitten de tarps DD Superlight Tarp in de kleuren Olijfgroen, Coyote Brown (bruin) en Sandstorm Yellow (geel), en de DD Superlight Tarp S in de kleur olijfgroen.

 

Hieronder tref je een hulpmiddel aan voor het selecteren van een geschikte DD Hammocks tarp:

Tarp selectie kaart

 

DD_Final_Logo

Alle tarps van DD Hammocks zijn online verkrijgbaar bij Tarpshop.nl via de volgende link:

DD Hammocks tarps