Terra Nova

Terra Nova Equipment Ltd is een bedrijf, gespecialiseerd in (lichtgewicht) outdoor artikelen. Het bedrijf is gevestigd in Derbyshire, Engeland.

In 1993 is Terra Nova ontstaan uit het bedrijf Wild Country Ltd. De tenten afdeling en accessoires afdeling van Wild Country Ltd ging toen over in het bedrijf Terra Nova Equipment Ltd. Vanaf dit moment werden deze producten van Wild Country onder de naam Terra Nova op de markt gebracht. Later kreeg Terra Nova ook de rechten om de naam Wild Country op haar tenten te voeren, waarna Terra Nova een tweede productlijn heeft ontwikkeld onder deze naam.

Terra Nova betekent letterlijk “nieuwe grond, of nieuwe aarde”. Dit symboliseert Terra Nova’s toewijding voor innovatie en kwaliteit, wat zich uit in alle Terra Nova producten.

Het bedrijf heeft een lange voorgeschiedenis, en staat wereldwijd bekend als een producent van ware topproducten. Doordat Terra Nova haar producten zelf test, in zowel laboratoria als in het veld, is de gebruiker van een Terra Nova product verzekerd van uitmuntende kwaliteit. Doordat Terra Nova het liefst als een pionier voorop loopt, gebruiken zij de beste materialen voor haar producten en onderdelen. Dit resulteert in prijs winnende producten welke gebruikt worden door mensen die deze producten tot het uiterste drijven. Terra Nova tenten houden meerdere Guinness World Records, en worden gezien als de beste keus voor een groot deel van de outdoor professionals in de wereld.

Terra Nova producten zijn wereldwijd verkrijgbaar. Tarpshop is een Nederlandse online aanbieder van de tarps van Terra Nova. Hieronder treft u een verwijzing aan naar het Terra Nova assortiment van Tarpshop:

Terra Nova tarp