Hennessy Hammock

Hennessy Hammock is een van de pioniers op het gebied van compacte lichtgewicht slaapsystemen. De oprichter van Hennessy Hammock is een industrieel ontwerper, die in zijn jonge jaren graag kampeerde in een oude militaire hangmat stammend uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Na deze hangmat uitgeleend te hebben aan een vriend, heeft hij deze nooit terug ontvangen. Hij mistte deze hangmat zo, dat hij besloot de hangmat na te gaan maken. Uit dit project ontstond het basisontwerp van de Hennessy Hammock, wat later nog vele malen verbeterd en uitgebreid werd.

De Hennessy Hammock is een slaapsysteem waarin zowel de hangmat als de tarp verwerkt zit. Doordat de meeste Hennessy Hammock’s modulair zijn, kan men er voor kiezen de hangmat op te zetten zonder tarp, of de tarp zonder hangmat te gebruiken.

Doordat een Hennessy Hammock slaapsysteem compact en lichtgewicht moet zijn, heeft de meegeleverde tarp vaak een minimale grootte. Deze dient alleen om de persoon in de hangmat droog te houden, maar houdt de omgeving rond de hangmat niet droog. Dit kan vervelend zijn, wanneer men bijvoorbeeld wilt koken of zich om wilt kleden tijdens een regenbui.

Om deze reden heeft Hennessy Hammock tarps op de markt gebracht met een groter oppervlak. Wanneer men een van deze tarps gebruikt in combinatie met de Hennessy Hammock, heeft men een veel groter oppervlak wat beschut is tegen regen en zon. Dit maakt het kamperen een stuk comfortabeler.

Tarpshop is een online aanbieder van Hennessy Hammock producten. Via onderstaande links kom je op pagina’s waar zij de Hennessy Hammock producten aanbieden:

Hennessy Hammock

Hennessy Hammock Tarp