Nordisk

Nordisk is een van de oudste outdoor merken van de wereld. In 1901 werd het bedrijf opgericht onder de naam Northern Feather, met de focus op producten met hierin dons en veren verwerkt. Dit begon met de handel hierin, en later ging het bedrijf zich richten op de productie hiervan.

In 1967 ging het bedrijf zich meer op de groeiende outdoor markt richten, en veranderde haar naam in Nordisk Freizeit. Tijdens de jaren 70 en 80 speelde Nordisk een grote rol in het opzetten van de destijds nieuwe outdoor markt in Europa. In deze tijd had Nordisk eigen vestigingen in Duitsland, Denemarken, Zweden en Engeland onder de naam Caravan. Nordisk en Caravan kenmerkten zich in deze tijd door innovatieve en modieuze producten.

In 1991 werd de naam veranderd naar Nordisk. Nordisk is nog steeds een Europees merk, maar heeft zich de laatste jaren uitgebreid buiten het Europese continent. Hierdoor vindt men tegenwoordig producten van Nordisk zelfs in landen als Japan en Korea.

Nordisk biedt een van de grootste assortimenten aan tarps aan. Dit assortiment biedt tarps voor alle doeleinden. Zo biedt Nordisk katoenen tarps, welke ideaal zijn voor gebruik waarbij de tarp langere tijd buiten hangt. Indien deze katoenen tarps goed behandeld worden, zullen deze een aanzienlijke tijd mee gaan.

Ook biedt Nordisk polyester tarps, met verschillende coatings waaronder silicone of pu. Deze tarps variƫren van relatief goedkope tarps tot extreem lichtgewicht tarps met een wat hoger prijskaartje. Deze polyester tarps hebben een licht gewicht en kleine pakmaat, wat ze ideaal maakt voor lichtgewicht kampeerders zoals hikers en backpackers.

Bij Tarpshop.nl tref je het volledige aanbod aan tarps aan van Nordisk. Via onderstaande link kom je op hun website:

 
Nordisk tarp