Tarpstok

Tarpstokken zijn speciaal ontwikkelde stokken voor gebruik in combinatie met een tarp. Deze stokken variëren in lengte, vaak van 100 centimeter tot zo’n 210 centimeter. Er zijn ook tarpstokken op de markt die in lengte verstelbaar zijn.

Goedkopere tarpstokken zijn vaak vervaardigd uit staal. Hierdoor hebben deze een relatief zwaar gewicht, wat zelfs vaak zwaarder is dan de tarp.

De duurdere tarpstokken hebben vaak een licht gewicht. Deze stokken zijn vaak gemaakt van glasvezel of kunststof. Hierdoor zijn deze stokken vaak een populaire keuze bij hikers en andere lichtgewicht kampeerders.

Een nog lichter alternatief op de tarpstok is het gebruik van wandelstokken. Indien men langere wandelingen maakt met rugzak, heeft men vaak wandelstokken bij. Deze stokken zijn vaak in lengte verstelbaar, wat ze ideaal maakt voor gebruik als tarpstok.

Sommige tarps hebben een geïntegreerde tarpstok. Dit is vaak het geval bij de zogeheette arc-tarps (boog tarps). Dit zijn tarps welke vaak ontworpen zijn voor gebruik in combinatie met een bepaalde tent. Deze tarps hebben aan één of meer zijden een boog, welke ontstaat doordat een flexibele tarpstok door lussen in de tarp bevestigd wordt.

Tarpshop.nl biedt een online aanbod aan tarpstokken. Dit aanbod tref je aan via onderstaande link:

Tarpstokken